Rusija: Kućni pritvor za portparolku Navaljnog; Moskva još nema odgovor Berlina

Jarmiševa je osumnjičena za kršenje propisa uvedenih radi sprečavanja širenja kovid-19 učešćem na nesankcionisanom skupu, izjavio je portparol suda, javila je novinska agencija RIA, preneo je TASS.

moskva,, panorama,, rusija

Više hiljada ljudi protestovalo je širom Rusije tokom vikenda u znak podrške uhapšenom opozicionom lideru, preneo je Rojters.

Do sada je u celoj zemlji uhapšeno više od 5.000 ljudi, tvrdi OVD Info, nevladina organizacija koja posmatra proteste, navela je agencija.

Moskva još nema odgovor Berlina o slučaju Navaljni

Moskva još nije dobila značajnije odgovore iz Berlina na zahteve ruskog Generalnog tužilaštva o detaljima slučaja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je podsetilo da je prvi takav apel upućen Nemačkoj 27. avgusta prošle godine, prenosi Tas s.

„Državni sekretar nemačkog saveznog Ministarstva spoljnih poslova Miguel Berger dva puta je potvrdio da će ruska strana definitiv o dobiti odgovore u susretu s ruskim ambasadorom u Berlinu.

“Do 1. februara odgovori nisu dobijeni”, navodi ministarstvo.

Rusko generalno tužilaštvo je 21. januara objavilo da je Berlinu poslat još jedan zahtev u vezi sa slučajem Navaljni, u kojem se nemačke vlasti pozivaju da odgovore na prethodne zahteve. Nemačka strana potvrdila je da je dokument primljen.

Izvor