Pokrajina sufinansira zaštitu voćnjaka i vinograda, za stočare 90 miliona dinara bespovratnih sredstava

Na konkursu, čiji je cilj povećanje površina zasada pod sistemom protivgradne zaštite, bespovratna sredstva mogu iznositi do 60 procenata od prihvatljivih troškova pojedinačnog projekta.

jabuke,, voćnjak,, rusija,, izvoz

Navodi se da maksimalan iznos po jednoj prijavi ne može preći 7,3 miliona dinara.

Konkurs obuhvata nabavku protivgradne mreže, stubova i elemenata za podizanje mreže, kao i stubova za podizanje vinograda i hmelja, nabavka stubova i žice za ograđivanje, odnosno sistema “anti-frost”

Za pokrajinski novac mogu konkurisati fizička i pravna lica do 13. marta.

U Vojvodini 90 miliona dinara bespovratno za opremanje farmi

Pokrajinska vlada konkursom je ponudila ukupno 90 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi, objavljeno je danas.

Cilj je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje preko opremanja govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih, i živinarskih farmi, kao i nabavka opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, odnosno opreme za izđubravanje i pripreme hrane.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi ne može preći dva miliona dinara, a za pokrajinski novac mogu konkurisati fizička i pravna lica.

Prijave za konkurs dostavljaju se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a odobrena bespovratna sredstva će se isplaćivati u skladu sa prilivom sredstava u budžet AP Vojvodine.

Izvor