Košarkašice opet na okupu; Maljković: Mlade da opravdaju poziv

Košarkašice će u subotu u Istanbulu odigrati duel protiv Litvanije koji neće imati rezultatski značaj, jer je Srbija već osigurala plasman na šampionat Starog kontinenta.

kosarkasice3383

“To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobedimo svaku utakmicu. Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki preterano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu deo ovog seniorskog tima”, rekla je selektorka Marina Maljković za sajt KSS-a.

Maljković je ovoga puta okupila sledeće igračice: Ivon Anderson, Jelenu Bruks, Dajanu Butuliju, Anu Dabović, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Saru Krnjić, Nikolinu Milić, Jovanu Nogić, Draganu Stanković, Teodoru Turudić, Aleksandru Crvendakić i Sašu Čađo, a njima će se posle večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

“Uvek se radujemo okupljanju, zato što uvek ima mnogo pozitivne energije i veoma smo srećne što se posle nekog dužeg vremenskog perioda ponovo vidimo. Kao i svaki put, protiv Litvanije ćemo ići da pružimo što bolju partiju, da se spremimo i da pobedimo, jer bi bilo lepo da ovaj ciklus završimo pobedom”, rekla je reprezentativka Saša Čađo.

Srbija je pored dve pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije, ostvarila trijumf i protiv selekcije Albanije, koja je kasnije odustala od takmičenja.

Izvor