Dom zdravlja u Vrbasu dezinfikovan, nastavlja se vakcinacija stanovništva

Dezinfekcija u Domu zdravlja radi se kako bi se pacijenti koji posećuju ovu zdravstvenu ustanovu maksimalno zaštitili od infekcije Covid19 uz poštovanje pravila koja važe tokom pandemije. Direktor DZ „Veljko Vlahović“ Jasmina Asi pohvalila je izuzetnu saradnju sa JKP „Komunalac“ Vrbas, naglašavajući da su radnici ovog preduzeća uvek izlazili u susret i krajnje profesionalno obavljali poveren posao.

dezinfekcija,, korona

“U Kovid ambulanti angažovano je 8 lekara i 16 medicinskih sestara. Zaključno sa današnjim danom u vrbaskom Domu zdravlja vakcinisano je preko 2400 građana koji su se prijavili preko sajta e-Uprave i dobili poziv za vakcinaciju, ili su samoinicijativno došli na vakcinaciju, kada je to bilo moguće“, rekla je Asijeva.

Igor Škundrić, vršilac dužnosti direktora „Komunalca“, kaže da su i ranije vršene dezinfekcije ovog objekta.

„Veliko je zadovoljstvo imati ovako dobro organizovan Dom zdravlja, gde se pregledi pacijenata kod kojih se sumnja na kovid infekciju, kao i vakcinacija u cilju zaštite od infekcije obavljaju profesionalno u skladu sa svim uputstvima nadležnih, o čemu svedoče i pohvale sugrađana. „Komunalac“ je u želji da i sam da doprinos na suzbijanju epidemije rado obavio dezinfekciju, a to će, ako se ukaže potreba, raditi i ubuduće. Moram pohvaliti i Opštinski štab za vanredne situacije, po čijem nalogu i mi postupamo, zbog efikasnosti i dobrih mera koje su donete da se sačuva zdravlje ljudi,“ istakao je Škundrić.

Izvor