Pojačana kontrola splavova, vlasnici da poštuju mere

U saopštenju se navodi da je primećeno održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Kriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu.

maske, maska, korona, kovid, 19

Dodaje se da je inspekcija u prethodnom periodu izvršila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave zbog nepoštovanja odredaba saopštenja brodarstvu sa rasponom kazni od 200.000 dinara do dva miliona dinara.

Uprkos tome, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će se pojačati inspekcijske kontrole u predstojećem periodu.

Saopštenje brodarstvu predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio Krizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23 časa, kao i svih drugih objekata na kopnu.

Takođe, dozvoljeno je okupljanje najviše 10 lica na splavu, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 metar, kao i da je zabranjeno organizovanje žurki i proslava na njima, s obzirom na to da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva.