AKTUELNO: U Srbiji 330 novozaraženih korona virusom, preminulo devet osoba

laboratorija, testovi, kovid, 19, korona, 4

21.30 – Vlada osnovala novu radnu grupu za potrebe laboratorija

Vlada Srbije donela je odluku o formiranju nove radne grupe za utvrđivanje potreba mikrobioloških laboratorija u javnoj svojini koje rade laboratorijska ispitivanja na prisustvo virusa SARS-CoV-2 , objavljeno je u najnovijem Službenom glasniku. Predsednik radne grupe biće Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, navodi se u odluci Vlade.

20.56 – Kon: Podaci o koronavirusu ohrabruju, ali oprez neophodan

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je povodom epidemije korona virusa da, iako podaci ohrabruju, oprez je i dalje neophodan i upozorio da je situacija u Beogradu nesigurna i da je malo potrebno da opet dođe do velikog pogoršanja.

16.37 – U ustanovama i domovima korona virus kod 269 korisnika i 83 zaposlena

Ministarstvo za rad saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo korona virusa kod 269 korisnika i 83 zaposlena.
Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 653, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 261.

16.03 – Još 31 oboleli u Zlatiborskom okrugu

Od pristiglih rezultata testiranja prethodnih dana, u Zlatiborskom okrugu potvrđen je još 31 pozitivan slučaj na kovid-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

Požega i Užice beleže po 10 novoobolelih, Čajetina troje, Kosjerić i Priboj po dvoje, a Arilje, Bajina Bašta, Nova Varoš i Sjenica po jednog.

15.38 – U KCV-u od korone se leči 307 pacijenata, 20 na respiratorima

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 307 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa, od čega je 20 na respiratorima, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

Navodi se da se u vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno leči 27 pacijenata obolelih od kovida 19.

13.45 – Petnaest novoobolelih u Mačvanskom okrugu

Još deset osoba iz Šapca je pozitivno na koronavirus, tri iz Loznice, i po jedno iz Koceljeve i Ljubovije.
Prema rečima Dragane Radojčić, načelnice Centra za prevenciju i kontrolu bolesti Zavoda za javno zdravlje Šabac, rezultati se čekaju za još oko 250 uzoraka koji su u toku ove sedmice poslati u laboratoriju u Batajnici.

U poslednja 24 časa, u šabačkoj bolnici su preminule četiri osobe, tri iz Loznice i jedna iz Šapca.

11.04 – Ljajić: Situacija u Novom Pazaru mnogo, mnogo bolja

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru znatno bolja, ali da je plaćena skupa cena jer je mnogo ljudi preminulo od korona virusa.

10.25 – Otpuštena 33 pacijenta iz kovid bolnica u Vranju

Prema jutrošnjim podacima, ukupan broj pacijenata koji se od koronavirusa leče u četiri kovid bolnice u Vranju je 117, od čega kovid pozitivnih 65. Među hospitalizovanima nema dece.

9.51 – U Alekcincu u poslednjih 10 dana 70 slučajeva korone

Direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović izjavio je da u Aleksincu od 18. maja do 23. juna nije bilo nijednog slučaja korona virusa, a da je od 23. juna do danas potvrđeno 90 slučajeva infekcije.

“Čak 70 slučajeva je potvrđeno u poslednjih 10 dana”, rekao je za TV Prva Živadinović.

9.47 – Kon: Situacija daleko od povoljne, uspeli da zaravnimo krivu

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je situacija kada je reč o epidemiji korona virusa daleko od povoljne, ali da je epidemiološka kriva zaravnjena zahvaljujući primeni mera.

8.23 – Smanjuje se broj zaraženih u Kraljevu

Poslednji izveštaj iz Direkcije za referentne nacionalne laboratorije u Kraljevu pokazuje da je od 34 testirana uzorka osam pozitivno na korona virus, a jedan pacijent je preminuo.