Zahvaljujući lekarima smanjen broj hospitalizacija

To je Vučić odgovorio na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS upitan da prokomentariše to što na društvenim mrežama neki osporavaju njegove tvrdnje da smo četvrti u Evropi po testiranju, i kritikuju Krizni štab i donete mere.

krizni, stab

On je ukazao da stanje nije sjajno, ali i dodao da je BIH danas imala sedam putam manje testiranih a 25 odsto više zaraženih od Srbije, zemlja koja je duplo manja od naše, što ne pominju ti isti.

“Time što više testiramo ne smanjujemo broj zaraženih, ali zato hvatamo ljude na početku bolesti i time imamo manje teške slučajeve. Danas je skoro 200 više otpuštenih od hospitalizovanih”, kazao je Vučić.

To, kako kaže, uspevamo zahvaljujući lekarima koji se bore, a ne onima koji bi da kibicuju i dobaciju.

Prema njegovim rečima 30.000 lekara i 60.000 medicinskih sestara se bori junački za naše pacijente, spasili su hiljade života.

“Kada sve ovo prođe računajte da ćemo izaći kao država da im se zahvalimo”, najavio je on.

Kazao je da na društvenim mrežama stalno iznose neistine kao na primer, da se sastao sa Hašimom Tačijem.

“Svakog dana su govorili da sam bio sa Tačijem kod Makrona. Niti je Tači bio tamo, niti ga je Makron video. Svaki dan nešto izmišljaju”, rekao je on.

Vučić je ukazao da su ga napadali i kada je upisao visoku strukovnu školu, kada je položio prijemni ispit – dva testa kao običan brucoš, koji je završio fakultet uspešnije od svih koji ga kritikuju.

“Računam da deci mogu nešto da pokažem što sam ja naučio od mojih trenera. Na društvenim mrežama sada, s tim u vezi, kažu da sam pedofil”, preneo je on.

“Ne sekiram se uopšte. Šta god kažu sve sam. Ali mi smo izgradili više autoputeva, više pruga nego ikada, plate u vaše vreme su bile 320 evra, a sada 550 i to uprkos koroni. U vaše vreme smo bili drugi od pozadi po rastu, sada ćemo biti prvi ili drugi, ali s preda”, poručio je Vučić kritičarima.

Rekao je i da se ne sme zaboraviti da uvek ima mnogo više dobrih i pristojnih ljudi koji brinu o budućnosti Srbije nego onih koji dobacuju i gledaju samo svoju ličnu korist, da se obogate na račun države i građana.