Prodajemo oružje da očuvamo namensku industriju

Upitan da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika Borisa Tadića da je Vučić kada je došao na vlast i dok je prodavao oružje Jermeniji od njega kao bivšeg predsednika tražio da zamoli predsednika Azerbejdžana da grade put Pojate-Preljina, a da Azerbejdžan obezbedi finansiranje bez kontra garancije, Vučić je na konferenciji za novinare u sedištu stranke naglasio da je upravo za vreme vlasti SNS isplaćeno 90 odsto od kredita Azerbejdžanu, te da Tadić vrlo dobro zna to.

vucic,, sremska, mitrovica

“Sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alievim imamo prijateljske odnose a razlog zašto me Aliev više ceni nego Tadića je zato što zna da vodim zemlju kao suverenu. Nama su prijatelji i Azerbejdžan i Jermenija. Desetostruko smo prodali više naoružanje Azerbejdzanu u poslednjih nekoliko godina”, kazao je Vučić i naglasio da u sektoru namenske industrije radi 17.000 ljudi koji, za razliku od mišljenja drugih, treba da ostanu na svojim radnim mestima.

“Kako mislite da nam namenska industrija opstane? Prodajemo oružje i svakako da se u tome uvek nekome zameriš”, dodao je predsednik.

Naveo je da je nekima najlakše da kažu ljudima u Čačku, Užicu, Lučanima da ne treba da rade, te da ih izbace sa njihovim porodicama na ulucu.

Takođe rekao je da put Ruma-Šabac-Loznica rade Azerbejdžanci, Kinezi rade fantastičan posao na koridoru Požega-Preljina, a Amerikanci rade Moravski koridor.

“Treba sa svima da radimo, a da čuvamo svoju nezavisnost i suverenitet, jer tako rade ozbiljne zemlje”, naglasio je predsednik.

Komentarišući tvrdnje bivšeg predsednika Borisa Tadića, da su u njegovo vreme uhapsili Darka Šarića, Vučić je zamolio da se utvrdi datum hapšenja Šarića i ko je tada bio na vlasti.