Treneri i igrači VK Partizan podržali bivše vaterpoliste, dug kluba 6,5 miliona evra

U pismo podrške prvotimaca VK Partizan ističu da je “prethodna sezona bila neizdrživa jer više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na bazenu”.

vk, partizan

“Mi, igrači VK Partizana, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci VK Partizana. Prethodna sezona je bila neizdrživa, više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji”, navodi se u pismu prvotimaca VK Partizan.

Dodaje se da s svaki čekali informaciju gde će trenirati sledeće nedelje.

“Kada ne bi dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo. Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji…i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u VK Partizan. Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom upravom, i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha”, zaključuje se pismu vaterpolista crno-belih.

U pismo podrške Udruženja trenera VK Partizan, koje potpisuju Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović, ističe se da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, ali da će u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

“Udruženje trenera održalo je sastanak na kojem je dogovoreno je da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština. Nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta. Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene”, stoji u pismu trenera i dodaje se:

“Dodatno, treneri će na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović. Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (organizacija treninga, utakmica,putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom COVID-19 i organizaciju Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana. Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca”, zaključuje se u pismu trenera VK Partizana.

I roditelji protiv Uprave; Rakas: Opstrukcija Šoštara

Zahtevu za odlazak aktuelne Uprave VK Partizan, posle legendi i sadašnjih igrača i trenera, pridružili su se i roditelji igrača.

Uoči današnje konferencije za medije na Banjici koju su održali predsednik Upravnog odbora Mirko Bradajić i direktorka Tatijana Rakas, nezadovoljni roditelji dece koja treniraju u klubu lupali su u staklo klupskih prostorija, uz povike “Uprava napolje” i “Hoćemo promene”.

Oni su uspeli na kratko da prekinu konferenciju za medije, ali je posle toga ipak usledilo obraćanje Bradajića i Rakaseve.

“Razgovarao sam sa Filipom Filipovićem, on je tražio da ode Rakas i rekao da će dovesti svoje ljude u klub. Pitao sam ga koje ljude, nisam dobio zadovoljavajući odgovor. Drago mi je što se legende intersuju za stanje u klubu, ali zašto do sada nisu”, upitao je Bradajić, a preneo portal Mondo..

Direktorka Rakas istakla je da je sve što se dešava opstrukcija Alesandra Šoštara.

“Bivši igrači su dezinformisani. Kriza u klubu je duboka, ali ne od dana kada sam ja došla u klub. Nisam došla ovde da se bogatim ili iz nekog ličnog interesa. Filipović je pozvan da dođe u klub, ali nije došao. Očigledno, Šoštar ne može dostojanstveno da ode”, istakla je Rakas.