Likovna radionica za decu u NSDKC

Dovoljna je volja, nove ideje i vredni prstići da mladi likovni talenti svoju kreativnost pretoče na papir. Pitali smo mališane koje su materijali koristili za svoje radove i koliko taj kreativni nered utiče na njihovu inspiraciju.

radionica

Raspoređeni u četiri grupe po uzrastu, njih 24 – oro, upoznaje se sa različitim likovnim tehnikama uz saradnju mentora i likovnih pedagoga.

“Smisao te radionice da naučim decu što pametnije da iskoriste bačene kese, a danas učimo kako da od kesa napravimo masku, kao npr ovu, imaćemo još sutra, sutra završavamo, možda će se roditi neka nova ideja”, kaže Marta Buterer Kiš, nastavnica likovne radionice.

Smenjivanje predavača a samim tim i likovnih tehnika, učiniće dečiju likovnu koloniju zabavnom i danamičnom. Na samom kraju, konačan rezultat dečije mašte biće prikazan na izložbi.

“Sa mentorima slikarima pedagozima rade na različitim i upoznaju se sa različitim tehnikama, pa ćemo se baviti pustovanjem vune, batikom, monotipijom reciklažom , dakle različite tehnike će imati prilike da upoznaju. Posle svega ovoga drugog jula u 18:30 biće organizovana izložba radova koji su nastali u okviru ova 4 dana tokom likovne kolonije”, kaže Aleksandra Lukić, direktorka Dečjeg kulturnog centra.

Tokom nedelje, dvorište Radničke 20 biće bogatije za još dve manifestacije, dečije opere “Pčelica Dana”, koja će se održati u sredu prvog jula u 19 časova i koncerta mladih talenata, trećeg jula u 19 i 30 časova.