Tvrđava otvorila vrata

Nakon sjajne prethodne sezone u kojoj su članovi kluba Ana Prvulović i Boris Stoiljković doneli srebrna odličja sa evrpskog šampionata u Švedskoj, ukazala se prilika da se preko kavalifikacionih turnira Paraolimpijskih igara eventualno dokopaju srebra. Ana Prvulović i po dobrim igrama najprijatnije iznenađenje evropskog šampionata Mladen Ćirić koga je bukvalno poen delio od mečeva za odličja. Sada su sve oči uprte u Svetsku paroliompijsku organizaciju koja će saopštiti novi kalendar neodigranih kvalifikacionih turnira ili saopštiti spisak učesnika u Tokiju na osnovu postojećeg plasmana na Svetskoj rang listi.

stonoteniseri

“Posle individualnog rada u improvizovanim kućnim uslovima sa velikim optimizmom nastavljam rad u sali jer moram spremna dočekati svaku odluku Svetske paraolimpijske stonoteniske organizacije (IPTTO). S obzirom na to da su Paraolimpijske igre odložene za narednu godinu imaću sasvim dovoljno vremena da se što je moguće bolje pripremim za eventualne kavlifikacione Svetske kupove kako bi preko njih ostvarila siguran plasman u Tokio.Postoji mogućnost i spajanja klase jedan i dva što bi mi i sa trenutnom pozicijom na Svetskoj rang listi omogućilo plasman na Paraolimpijske igre. Ali o tom potom, najvažnije je da sam zdravo i da imam pravi motiv i odlične uslove za rad a sve ostalo će samo po sebi doći”, kaže osma na svetskoj rang listi naša reprezentativka Ana Prvulović.

“Najavažnije je da smo u sali i da se možemo pripremati za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja. Moj cilj je da što bolje rezutate postignem na pojedinačnom i ekipnom šampionatu Srbije i da dobrim igrama i rezultatima izborim dres naše reprezentacije”, sa puno elana i optimizma govori talentovana prvotimka Tvrđave, Sanja Bounović Simić.

Stonoteniseri Tvrđave treniraju dva puta dnevno, a u klubu ističu da se uveliko razmišlja o organizaciji 3. međunarodnog turnira “Kanjiža open” i Stonoteniskog kampa u ovom poznatom našem banjskom lečilištu koje je i prethodnih godina bilo omiljena baza Novosađana.