Onlajn upis u Muzičku školu “Petar Konjović” u Bečeju

BEČEJ –

Škola za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje “Petar Konjović“ u Bečeju u novu školsku godinu upisuje 45 đaka. Do sada je pristiglo 17 onlajn prijava, a budući učenici škole na raspolaganju imaju šest smerova – klavir, violina, harmonika, gitara, tambura, klarinet i solo pevanje.

Zainteresovani đaci na internet stranici muzičke škole “Petar Konjović” mogu pronaći obrazac, popuniti ga i poslati elektronski. Svi kandidati će biti pozvani na proveru muzičkih sposobnosti.

muzicka, skola, becej, peter, konjovic

Tamara Krajtmar, direktorka MŠ “Petar Konjović” Bečej kaže:

“Na instrumentu klavir imamo osam slobodnih mesta, isto toliko i na violini, po jedno na gitari i harmonici, dok polaznike solo pevanja očekuju četiri mesta. Prve nedelje juna pozvaćemo sve koji su se onlajn prijavili, a testiranje muzičkih sposobnosti biće u zgradi škole.”

Bečejska muzička škola prošle godine otvorila istureno odeljenje u Čurugu, a tamo su ostala još četiri slobodna mesta na instrumentu klavir. U novoj školskoj godini, nadaju se u Muzičkoj školi “Petar Konjović” otvoriće i odeljenje u Temerinu i to za tri instrumenta.

“Tamo je planirano da se upišu učenici na instrumentu tambura, klavir i klarinet. Očekujemo jednu klasu od 17 novih učenika na klaviru, šest učenika na tamburi i pet na klarinetu”, ističe Krajtmar.

Odlukom Ministarstva prosvete, učenici završnih razreda druge nedelje juna polagaće ispite u zgradi muzičke škole, uz poštovanje propisanih mera zaštite.

Muzička škola “Petar Konjović“ broji oko 300 đaka, a ove godine ispratiće 26 diplomaca.