Mihajlovićeva: Niko nema pravo da tuče i ubije ženu!

Reagujući na komentare objavljene na društvenim mrežama u vezi sa ubistvom žene u osnovnoj školi u Erdeviku, Mihajlović je rekla da nikada, ni u jednom slučaju, ne postoji opravdanje za muškarce koji tuku, maltretiraju ili nažalost ubiju ženu.

nasilje, nad, zenama, tuga, bes, depresija

“Niko, ali niko, nema pravo da oduzme život drugom ljudskom biću. U poslednjih deset godina 319 žena je ubijeno samo zato što su žene i samo zato što su neki muškarci mislili da imaju pravo da ih maltretiraju i ubiju, a više od 400 dece uskrate za majčinu ljubav i bezbrižno detinjstvo”, navedeno je u saopštenju.

Kako navodi, takvi komentari su strašni i nedopustivi i moramo svi mnogo više da radimo, da edukujemo građane i građanke šta je sve nasilje i kako da se protiv njega borimo.

Potpredsednica vlade dodala je i da je svaki narativ koji opravdava zločin, a ubiti ženu jeste zločin, neprihvatljiv i tražiti opravdanje u ljubomori, neverstvu ili lošim odnosima nije moguće.

“Država će sankcionisati nasilje, ali nisu nam dovoljni zakoni i institucije, ukoliko svi ne damo svoj doprinos. Muškarci treba da znaju da nisu veći ukoliko tuku i ubijaju žene, već ukoliko se protiv nasilja bore, a nasilnike prijavljuju”.

Ženama poruče da se ne plaše i da prijave nasilje, kao i da ne dozvole da ih iko ubedi da su zaslužile batine i maltretiranje.

“Građani i građanke Srbije, ne zatvarajte oči pred nasiljem, ono je tu oko nas i ako želimo da naša deca žive u normalnom društvu, važno je da se svi protiv nasilja borimo”, zaključila je Mihajlović.