Koroman “kritikovao” Zvezdu i FSS; Mladenović: Gomila licemerja

Koroman je razočaran činjenicom da će Smederevo, klub koji trenutno vodi kao trener, jedini ove sezone, uprkos proširenju liga, ispasti u niži rang.

koroman

“Osećam se poraženo, ne kao trener Smedereva, jer ja još nisam nijednu utakmicu izgubio u ovom klubu otkad sam trener. Moj poraz je u tome ko nas vodi. Ne moj klub već ceo fudbalski sistem, to me boli. Osećam se poraženo kao bivši sportista, koji je igrao preko 40 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje”, naveo je Koroman.

Iz Zvezde mu je ekspresno stigao odgovor, a to je uradio direktor omladinske škole i njegov nekadašnji saigrač u reprezentaciji Dragan Mladenović.

“Zvezda dve godine zaredom igra Ligu šampiona, a i naši omladinci. I ove godine smo prvaci u svim selekcijama, ali on brine za interese Smedereva. Zaboravlja da je Grujić rastao uz Donalda, da će isto tako Gavrić i Nikolić gurati loptu Boaćiju ili će im leđa čuvati Sanogo. Takođe, zaboravlja i da kada je on bio stranac u klubovima Evrope nije se bunio što lokalni klinci ne dobijaju šansu. A najbitnije od svega, zaboravlja da uredno podiže platu šest godina u Zvezdi i dan danas. Sve u svemu, gomila licemerja da bi opravdao nečasne radnje trenutnog kluba koji se menja svakih par meseci”, izjavio je Mladenović.

Binić: Koroman trener u pokušaju, ima postigračke traume

Čuveni srpski fudbaler Dragiša Binić reagovao je na objavu Ognjena Koromana.

“Neko bi iz sažaljenja rekao da je Don Kihot srpskog fudbala, ali kao igrač koga je srpski fudbal stvorio i podario mu reprezentativnu afirmaciju, Ognjen Koroman je posle napada na sve i svakoga, definitivno u problemu sa postigračkim identitetom”, rekao je Binić u izjavi za Tanjug.

Imao je Binić dosta toga da kaže o Koromanovim stavovima.

“Slučaj Ognjena Koromana na žalost nije usamljen. Nije ni prvi, a verovatno ni poslednji, koji za svoje traume po završetku igračke karijere krivi sistem i ljude koji savesno i odgovorno obavljaju svoje poslove. I ranije se dešavalo da ljudi jednostavno “puknu”, a sve je to rezultat nezadovoljstva, pre svega, na ličnom planu. Koroman je trenutno samo trener u pokušaju, traži svoje mesto pod suncem. I to je lepo, imamo mnogo mladih trenera koji se edukuju i rade u klubovima, ali ako je mislio da na ovakav način privuče pažnju i potraži neku prečicu, onda nije izabrao dobar put”.

Koroman je i kao igrač umeo često da bude zapažen u javnosti kao neko ko nema “dlake na jeziku”.

“Da, ali setimo se kako i kada, u kojim situacijama. I tada je, rekao bih, gledao samo neki svoj interes, bez obzira što je trpeo kolektiv. Na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. bio je obeležen, zajedno sa još jednim, možda dvojicom igrača, da narušava atmosferu. Znamo svi koje su bile posledice, poraz od Argentine, kasnije Obale Slonovače. Zbog toga mislim da se i sada izleteo, jer ako želiš da pomogneš, onda svakako ovo nije pravi put”.

“Ponavljam, promašio je temu. Pričao je o neuspehu reprezentacije, a mi smo posle plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiju na dobrom putu da posle dve decenije vežemo dva najveća takmičenja i izborimo put na sledeći EURO. Da li je to neuspeh?! Posle tri, četiri decenije svi superligaški stadioni dobili su travnate tepihe najnovije generacije….Mnogo je stvari koje su urađene i koje su u planu da se urade, ali mi ne bismo bili Srbi kada ne bi uvek imali neke klipove. I to od onih koji su zahvaljujući srpskom fudbalu i srpskoj reprezentaciji napravili inostrane angažmane i rešili svoju egzistenciju”, zaključio je Binić.