Dačić očekuje uspešnu saradnju sa Lajčakom

U razgovoru sa novim ambasadorom Slovačke u Srbiji Fedorom Rosohuom, Dačić je izrazio uverenje da će saradnja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslavom Lajčakom biti uspešna i konstruktivna, kao što je bila u vreme kada je obavljao funkciju ministra spoljnih poslova Slovačke.

ivica, dacic, fedor, rosoh

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić i ambasador Slovačke su ocenili da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski.

Na sastanku je istaknuta neophodnost produbljivanja bilateralnih odnosa i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Ambasador Rosoha preneo je spremnost Slovačke da sa Srbijom nastavi intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima.

Ponovio je da Slovačka ostaje privržena svom principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i da će njegova zemlja i ubuduće nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Srbije.