U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 164 zaraženih

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 498, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 181, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu ”Duško Radović” u Nišu, Centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

starost baka starica penzioneri jpg

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, ”Miljakovački vinogradi” i “Nada” u Beogradu, ”Radost” i ”S.Nikola” u Negotinu, ”MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu i “Eskulap centar” u Nišu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, podsećaju u saopštenju.