Roditelji devojčice iz Novog Travnika tvrde da se ubila zbog vršnjačkog nasilja

Roditelji devojčice, koja se ubila skokom sa osmog sprata u Novom Travniku, tvrde da je to učinila zbog vršnjačkog nasilja.

Izvor: Avaz

Illustracija: Deposit photos/belchonock

Illustracija: Deposit photos/belchonock

Tragedija koja se 20. aprila dogodila u Novom Travniku, a u kojoj je skokom s balkona s osmog sprata solitera u centru grada život izgubila 13-godišnja Medina Zahirović otvorila je Pandorinu kutiju vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi “Safvet-beg Bašagić” u Novom Travniku, prenosi Avaz.

Roditelji devojčice Sanela i Almir Zahirović kažu kako su njihovu ćerku godinama psihički zlostavljale drugarice iz razreda.

“Želim da se zna zbog čega je moje dete to uradilo. Uzrok je bilo svakodnevno psihičko zlostavljanje drugarica iz razreda. Znala je da ode u školu zdrava, pa zove ispred škole da je dobila temperaturu, da je glava boli i povraća. I zaista, imala bi temperaturu, koja za sat u kući nestane. Ujutro kad se treba da ustane za školu, bolni bolesnik, povraća čitavo jutro. Više je izostajala iz škole nego što je išla. Sve zbog straha”, kazali su roditelji, koji su se obraćali učiteljici.

” Mi smo više puta pričali sa učiteljicom koja problem nikada nije rešila. Nije znala da ga reši, nego je sve zataškala, pa o svemu ništa nisu znali niti direktor ni pedagog”, kazali su roditelji.