Popović: Novim centrom Huawei poručuje da dugo ostaje u Srbiji

Popović je obišao inovacioni i data centar kompanije Huawei gde su mu prezentovana tehnološka i inovaciona rešenja koja će u budućnosti pružiti veću bezbednost, a olakšaće i život građanima.

huavej, logo

Naveo je da će inovacioni centar Huawei koristiti svima u Srbiji koji sarađuju sa tom kompanijom, kako lokalnim partnerima, tako i državnim institucijama, državnoj administraciji, ali što je još važnije univerzitetima, fakultetima i mladim talentima.

“Ovde je predstavljeno sve čime se bave i ono na šta mogu da budu ponosni su elementi veštačke inteligencije i sve ono gde se veštačka inteligencija danas koristi”, kazao je ministar.

Dodaje da su predstavljene i najnovije inovativne tehnologije koje mogu da koriste i državne institucije i privatne kompanije.

Ministar ističe da Srbija ima veliku čast da je takav centar otvoren u Beogradu i navodi da je siguran da će se taj centar u budućnosti širiti.

“Huawei je danas jedan od dva ili tri najinovativnija lidera u savremenim tehnologijama i siguran sam da će mladi talenti i mladi inženjeri iz Srbije imati mogućnost da koriste ove najbolje resurse, dobiju ideje, vide kuda idu najbolje tehnološke kompanije danas, koji su trendovi, koje su tendencije”, kazao je Popović.

Nakon obilaska inovacionog i data centra, Popović se sastao i sa rukovodstvom kompanije Huawei u Srbiji.