Obradović i Kostić: Jednom je već oslobađan RTS

BEOGRAD –

Predsednik i potpredsednik Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić , koji štrajkuju glađu ispred Skupštine Srbije, danas su se javno obratili pismom generalnom direktoru i glavnom uredniku informativnog programa RTS , Draganu Bujoševiću i Nenadu Lj. Stefanoviću, imenujući ih kao adresu sa koje je stigao, kako kažu nepotpisan odgovor javnog servisa u kome je odbijan zahtev Dveri da im bude omogućeno 60 minuta gostovanja na programu RTS.

“Kao narodni poslanici tražili smo 60 minuta na Radio televiziji Srbije koja je vlasništvo građana naše zemlje. Tražili smo samo 60 minuta, da građani mogu da čuju istinu, da objasnimo razloge našeg štrajka glađu, da građani dobiju šansu da čuju šta se zaista dešava u državi, jer vas građani za to plaćaju”, navodi se u pismu čelnika Dveri.

bosko, obradovic

Komentarišući odgovor RTS koji se u odbijanju zahteva Obradovića, pozvao na nezavisnost i nepristrasno informisanje i primedbu da Obradović želi da bude nezakoniti glavni urednik Informativnog programa, poslanici Dveri tvrde da je jedini nezakoniti urednik Informativnog programa RTS je Aleksandar Vučić.

Uz optužbe na račun RTS da je neistine predstavljate kao vesti, prećutkivao istinu širio propagandu, navode da oni neće odustati ni od namere da Srbija, kako kažu, bude normalna zemlja i do namere da se ona oslobodi od ove “pogubne i kriminalizovane vlasti”

“Jednom je narod oslobađao Radio televiziju Srbije i svi znamo kako je to izgledalo, kako se završilo i kako je moglo da se završi”, navode Obradović i Kostić i dodaju da svako onaj ko misli da se tako nešto ne može ponoviti, greši.