Nuhodžić i Božović: Podele prevazići dijalogom

“Mir, dijalog i tolerancija su vrednosti na kojima treba dalje razvijati dobrosusedske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, kazao je Nuhodžić.

podgorica

Kako se navodi u saopštenju, Nuhodžić je istakao da nakon usvajanja tog zakona, koji je izazvao proteste Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika, postoje određena nerazumevanja, uz podsećanje na ključne vrednosti koje je gradila Crna Gora, a koje baštine svi njeni građani.

“Crna Gora se jasno utemeljila kao građansko društvo i donosi zakone jednake za sve. Verujem da će građani multietničke i multiverske Crne Gore nastaviti da neguju mir, suživot i toleranciju. To su naše najveće vrednosti, a građanski koncept na kome počiva naše društvo – jedini je siguran put u rešavanju svih dilema”, naveo je Nuhodžić.

U saopštenju se dodaje da su Nuhodžić i Božović izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom policija Crne Gore i Srbije, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala.

“Zajednički je ukazano na značaj jačanja saradnje graničnih policija dve države u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija, kao i intenziviranja aktivnosti na unapređenju graničnih prelaza radi bržeg protoka ljudi, robe i kapitala”, kaže se u vladinom saopštenju.

Nuhodžić se, dodaje se, posebno osvrnuo na zajedničke interese u procesu evropskih integracija, što je dodatni podsticaj intenzivnijoj saradnji i međusobnoj podršci u ostvarivanju punopravnog članstva u EU, a jedna od tema sastanka bilo je i suočavanje sa epidemijom korona virusa, preneo je portal RTCG.