Negotin: Uhapšena direktorka Doma za stara lica “Radost” u kojem je obolelo 49 štićenika

Kako se navodi, protiv direktorke kao odgovornog lica doneta je naredba o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi.

policija, lisice, istraga, privodjenje

Još ranije je bila doneta naredba o sprovođenju istrage, kažu u Tužilaštvu i dodaju da su zbog toga što je i direktorka bila zaražena virusom korona, morali da sačekaju da ozdravi.

“Sada je stigao negativan test i mi smo faktički samo nastavili postupak”, kažu u Tužilaštvu.

U Domu za stara lica “Radost”, koji je u privatnom vlasništvu, virusom korona je zaraženo 49 osoba, od kojih je preminulo šest korisnika.

Đorđević: Svi koji su kršili propise treba da odgovaraju

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas povodom hapšenja direktorke Doma za stara lica „Radost“ u Negotinu da svi koji su prekršili zakon i propise treba da odgovaraju.

Đorđević je naveo da je resorno ministarstvo u prethodne tri godine pokazalo da nema povlašćenih i da su pred zakonom svi jednaki, te je u tom smislu u slučaju bilo kog kršenja zakona i propisa i reagovalo.

“Zakon mora da se poštuje, ne postoji alternativno rešenje. Tako je bilo do sada, a biće i ubuduće, nikome nećemo tolerisati bilo kakvo suprotno ponašanje, lično ću insistirati na tome”, zaključio je Đorđević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.