FIBA pozvala i Partizan u Ligu šampiona?

Poziv klubovima iz bivše SFRJ upućen je u danu kada su Darušafaka iz Turske, litvanski Ritas i španski Bilbao napustili Evroligu, odnosno Evrokup. i prešli u FIBA Ligu šampiona.

kk, partizan,, markus, pejdz

Partizan je trenutno član Evrokupa i jedini predstavnik Srbije, odnosno ABA lige u četvrtfinalu takmičenja koje će se možda odigrati u našoj zemlji.

Skaut košarkaške reprezentacije Hrvatske Vedran Modrić je otkrio da je FIBA pozvala tri ekipe sa Balkana u svoje takmičenje, a to je potvrdio prvi čovek Sportanda Emilijano Karšija.

“FIBA Liga šampiona je uzela oružje u ruke i krenula po timove iz Evrokupa. Dobar potez sa njihove strane. Posle krize uvek postoje pobednici i gubitnici, a izgleda da će FIBA uraditi sve da pobedi. Danas su tri tima sa Balkana dobila poziv”,naveo je Modrić.

Pored Partizana, Budućnosti i Cedevite, kao i klubova koji su već prihvatili poziv Lige šampiona, ponudu razmatra i turski gigant Galatasaraj, koji se godinama takmiči u Evrokupu i Evroligi.

Ukoliko crno-beli, kao i ostali klubovi koji su navedeni, prihvate poziv Lige šampiona, to bi značilo da oni ne bi mogli da se takmiče u Evroligi ukoliko bi je izborili ove sezone.

Podsetimo, Partizan se u Ligi šampiona takmičio sezone 2016/17 kada je prošao grupu, ali ispao na startu nokaut faze od PAOKA posle veoma neizvesnog dvomeča.