Britanski The Economist otpušta 1.300 radnika zbog korone

Takođe, zbog uticaja pandemije na tržištu štampanih medija, kompanija “The Economist” je odlučila da njihov časopis za kulturu i stil života “1843” ubuduće izlazi samo u digitalnom formatu.

tuga, otkaz wide jpg

Dvomesečnik “1843”, nazvan po godini osnivanja, a poznatiji i kao sestrinski list časopisu “The Economist”, koji je od 2016. rebrendiran u “Intellegent Life” više neće biti prodavan u štampanom formatu, već će naredni broj avgust/septembar izaći samo u digitalnom obliku.

Kako navodi PressGazette, otpuštanjima neće biti pogođeno uredništvo grupacije The Economist, već će se rezovi odnositi na događaje, nova rešenja za klijente, kao i na marketinšku agenciju TVC koja je deo medijske grupacije.

Portparol grupacije izjavio je da je doneta teška odluka o restrukturiranju kompanije i smanjenju broja položaja i radnih mesta u delovima koji su najaviše pogođeni pandemijom.

“Svaki naš odlazeći kolega bio nam je od velikog značaja da izgradimo posao koji imamo danas i odlazi sa našom velikom zahvalnošću i obećanjem da ćemo nastaviti da gradimo kompaniju na zaostavštini koju su ostavili za sobom”, kazao je portparol grupacije The Economist.

Kao dodatne mere u procesu ušteda ove kompanije, izvršna direktorka Lara Boro, glavni i odgovorni urednik Zani Minton Bidojs i rukovodeći tim, kao i odbor dobrovoljno su prihvatili smanjenje svojih mesečnih prihoda.