Prijavljivanje za prijemni ispit za specijalizovana odeljenja

Izuzetak su sportske gimnazije i škole koje imaju odeljenja sa posebnim sposobnostima za sport gde će prijava i predaja dokumentacije biti 8. i 9. juna, od 8.00 do 16.00.

skola, skolske, klupe, ucionica, nastava, prosveta, obrazovanje, djaci

Neophodno je da kandidati popune obrazac koji se nalazi na linku: http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc.

Zatim se popunjena prijava šalje mejlom u školu koju kandidat želi da upiše. Spisak škola sa mejl adresama nalazi se na sajtu Ministarstva prosvete (http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/SPISAK-ŠKOLA-ZA-KOJE-SE-POLAŽE-PRIJEMNI-ISPIT-LINK-2.xlsx).

Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće održani 8. i 9. juna u 10 časova.

Prijemni ispit u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu i matematičkim odeljenjima u školama u Srbiji održaće se u utorak, 9. juna u 10 časova.

Prijemni ispiti u baletskim školama biće od 7. do 9. juna u 10 časova.

Učenici s posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i učenici s posebnim sposobnostima za fiziku polagaće prijemni ispit u sredu, 10. juna, od 10 do 12 časova (računarstvo i matematika) i od 14 do 16 časova (fizika).

Istog dana u 12 časova održava se i prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za istoriju i geografiju biće održan u četvrtak, 11. juna. Od 10 do 12 časova polagaće se istorija, dok će se od 14 do 16 časova polagati geografija.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju će biti u petak, 12. juna, biologija od 10 do 12 časova, a hemija od 14 do 16 časova.

U petak, 12. juna, i subotu, 13. juna, s početkom u 10 časova biće održani prijemni ispiti u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima.

Prijemni ispit u muzičkim školama biće od 12. do 14. juna sa početkom u 8.00. U umetničkim školama likovne oblasti, prijemni ispiti biće održani od petka, 12. juna do nedelje, 14. juna sa početkom od 8.00.

Preliminarni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do utorka 16. juna. Učenici će moći da podnesu eventualne žalbe na rezultate prijemnih ispita istog dana od 10 do 16 časova.

Končani rezultati prijemnog ispita u matematičkim, filološkim, odeljenjima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće objavljeni do srede, 17. juna.

Provera sklonosti za upis učenika u 7. razredu za program osnovnog obrazovanja učenika obdarenih za matematiku je u subotu, 20. juna u 10 časova, kao i provera kompetencija za dvojezičnu nastavu osnovnog obrazovanja.

Dodatne informacije na <http://www.mpn.gov.rs/polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/>