Opšta bolnica u Vršcu dobila sanitetsko vozilo

VRŠAC –

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ključeve 21 sanitetskog vozila sa pratećom medicinskom opremom predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara. Sanitetsko vozilo dodeljeno je i opštoj bolnici Vršac.

...

Pokrajinska vlada je od juna 2016. godine u unapređenje zdravstvenog sistema investirala više od sedam milijardi dinara. Značajan segment su svakako i ulaganja u nabavku sanitetskih vozila i vozila za dijalizu sa kompletnom pratećom medicinskom opremom, neophodnom za efikasniji rad svih zdravstvenih ustanova. Od danas u znatnoj meri unapredjen je i rad Opšte bolnice Vršac ,zahvaljujući donaciji novog sanitetskog vozila ,opremljenog najsavremenijom medicinskom opremeom.

sanitetska, vozila,, pokrajina

“Unapređenje zdravstevnog sistema a samim tim i rada opšte bolnice Vršac svakako je jedan od prioriteta lokalne sampurave”, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović koja je ovom prilikom najavila još veća ulaganja u narednom periodu.

U prethodne četiri godine Pokrajinska vlada obezbedila je ukupno 60 novih sanitetskih vozila, čime je znatno unapređen rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Osim vršačke opšte bolnice sanitetska vozila donirana su i domovima zdravlja u Beloj Crkvi i Alibunaru.