Nema novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potoka (24). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (1), Studentski centar Kosovska Mitrovica (2), KC Kragujevac (1).

korona, virus, kosovska, mitrovica, kosovo, i, metohija, kim, srbija, 15

“Od četiri izlečena lica u poslednja 24 časa dva su iz Leposavića i dva iz Zubinog Potoka. Danas nije bilo testiranja na severu KiM. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bila su dva pregleda u Kovid-19 ambulanti. Pacijent upućen iz DZ Štrpce je hospitalizovan i testiran”, naveo je direktor Kancelarije za KiM.

U opštini Vitina podeljeni su paketi hrane i higijenskih sredstva koje je obezbedio UNMIK socijalno ugroženim porodicama. U opštinama Kosovska Kamenica, Istok, Orahovac, Gnjilane i Zvečan obezbeđeni su lekovi i paketi hrane, u opštini Novo Brdo paketi pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Narodna kuhinja Raško prizrenske eparhije ”Majka devet Jugovića” svakodnevno priprema obroke za više od 2.000 osoba širom Kosova i Metohije. U vreme pandemije virusa Kovid-19 broj korisnika se dodatno povećao. Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je skoro 23 miliona dinara za plate radnika narodne kuhinje.

Priština: Tri nova slučaja korone

Na području KiM registrovana su tri nova slučaja koronavirusa, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije dostigao 988, saopšteno je večeras iz instituta za javno zdravlje u Prištini.

Pozitivni slučajevi su tri slučaja kontakta iz opštine Priština.

Iz Instituta navode i da je danas izlečeno 18 pacijenata, tako da se od početka pandemije oporavilo 754 pacijenata, prenelo je Kosovo onlajn.

Na KiM je od početka pandemije Kovid-19 registrovano 29 smrtnih slučajeva povezanih sa tim virusom.