Moskva: Ruski stručnjaci se vraćaju iz Srbije

U saopštenju se navodi da su iz Srbije stigli stručnjaci ruske vojske i specijalna vojna oprema koji su bili poslati radi pomoći u borbi protiv epidemije na teritoriji Srbije, prenosi Tas s.

batajnica, medvedev, helikopter

Ministarstvo navodi da će svi pripadnici vojnog osoblja koji su se vratili iz Srbije, nakon merenja temperature, proći obavezne sanitarne i epidemiološke procedure.

Ruski stručnjaci iz oblasti radiološke, hemijske i biološke zaštite su od 4. aprila do 16. maja u saradnji sa srpskim kolegama u potpunosti dezinfikovali medicinske i druge značajne institucije na više od 40 lokacija u Srbiji.

Oni su dezinfikovali ukupno 376 zgrada i objekata, od čega 1,68 miliona kvadratnih metara unutrašnjeg i oko 500.000 kvadratnih metara spoljnog prostora.

Osam timova ruskih doktora i medicinskih sestara pregledalo je i lečilo 881 obolelog od korona virusa, dok su ruski epidemiolozi i virusolozi analizirali situaciju u toj zemlji i dali preporuke za preduzimanje anti-epidemioloških mera u medicinskim ustanovama u više od 30 gradova u Srbiji.