Ministar uručio zaštitnu opremu socijalnim ustanovama

RUMA –

Kako bi sagledao sadašnje uslove i efekte sprovedenih mera tokom epidemije, a nakon proglašenja prestanka vanrednog stanja u Republici Srbiji, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je ustanove socijalnog tipa u Krupnju, Šapcu, Banji Koviljači i Rumi i podelio im zaštitnu opremu u cilju još bolje zaštite od virusa COVID-19. Tom prilikom, ministar je najavio i prijem novih korisnika od ponedeljka.

Gerontološki centar Srem koji zbrinjava skoro tri stotine korisnika uspeo je do sada da se uspešno bori sa virusom korona, pre svega zahvaljujući odgovornosti radnika, ali i dobrom organizacijom preventivnih aktivnosti.

đorđević,, ustanove, soc, zaštite,, pomoć

Bez obzira na to što je prisustvo virusa sve manje, nema opšutanja poručio je ministar Đorđević. U Gerontološkom centru ističu dobru saradnju sa Ministarstvom, izražavajući zahvalnost povodom uručene zaštitne opreme.

Gerontološkom centru u Rumi konkretno su uručeni skafanderi i trajna odela, koji predstavljaju maksimalni vid zaštite u slučaju da se korona pojavi.

Novina je i da će od ponedeljka biti moguć prijem novih korisnika u svim ustanovama socijalne zaštine za smeštaj, za decu i stare, rekao je ministar, precizirajući da će se prijem vršiti u saradnji sa epidemiolozima, kako bi se omogućila potpuna zaštita sadašnjih i novih korisnika.