Dvojica delimično priznala, drugi negiraju napad na advokata

Svoj četvorici je Prvi osnovni sud u Beogradu na predlog tužilaštva odredio pritvor kako ne bi uticali na svedoke i oštećene, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

lisice, zatvor, policija, resetke

Osumnjičeni za napad su A.U (40), Đ.N. (41), M.B. (53) i V.M. (40).

U saopštenju tužilaštva koje je objavljeno na njegovom sajtu navodi se da dvojica osumnjičenih priznaju samo da je došlo do svađe i tuče, ali kao razlog navode da su ih oštećeni provocirali. Negiraju da su oštećene šutirali nogama i da su ih udarali stolicama.

Društvo sudija osudilo napad i pozdravilo brzu reakciju MUP

Društvo sudija Srbije najoštrije je osudilo jučerašnji napad na sudiju u penziji Novicu Pekovića i advokata Gorana Petronijevića, u kome su oni pretrpeli teške telesne povrede.

“Zabrinuto brojnim napadima na nosioce pravosudnih funkcija i advokate i eskalacijom nasilničkog ponašanja i agresije u javnom životu, Društvo sudija Srbije pozdravlja efikasnu reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova i poziva sve društvene i državne činioce da najoštrije osude svaki oblik nasilja i promovisanja nasilničkog ponašanja”, navodi se u kratkom saopštenju ovog strukovnog udruženja.

Druga dvojica u potpunosti negiraju radnje izvršenja krivičnih dela koja se svima stavljaju na teret, navodeći da su bili prisutni u bašti kafića zajedno sa ostalom dvojiicom, ali da su pre samog događaja otišli i da nisu učestvovali, navodi tužilaštvo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Kako se radi o pritvorskom predmetu, tužilastvo je najavilo da će u najkraćem roku sprovesti ostale dokazne radnje i to ispitivanje oštećenih, ispitivanje svedoka, veštačenje povreda.

Takođe, preduzeće i sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije, a o čemu će javnost biti takođe blagovremeno obaveštena.

Napad na advokata i sudiju se dogodio nešto posle ponoći u bašti kafića u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Oni su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede.