U Staroj Pazovi elektronski i do posla

STARA PAZOVA –

Nacionalna služba za zapošljavanje zbog trenutne situacije u Srbiji uzrokovane širenjem virusa COVID-19 ima novi režim rada. Naime, sva nezaposlena lica sa teritorije Sremskog okruga koja treba da se prijave na evidenciju ili podnesu zahtev kako bi ostvarili pravo na novčanu naknadu na birou za vreme vanrednog stanja to mogu učiniti elektronskim putem.

Trinaest hiljada ljudi u Sremu trenutno traži posao, a vanredna situacija u kojoj se našla naša zemlja i poslednji podaci nam govore da se u prethodnih nekoliko dana povećao broj prijava na evidenciji nezaposlenih. Obuka za aktivno traženje posla je samo jedna od mera na koju mogu da računaju nezaposleni, kažu nadležni.

posao, stara, pazova

S obzirom da su Sremci zainteresovani i za otpočinjanje sopstvenog posla, sremskomitrovačka Filijala elektronskim putem sprovodi obuku “Put do uspešnog preduzetnika” koja budućim preduzetnicima treba da pomogne, kako u pravnom, tako i u ekonomskom funkcionisanju i koja je uslov za dobijanje sredstava od države.

Trenutno je aktuelno 13 javnih poziva i mera aktivne politike zapošljavanja, a pojedini rokovi su zbog vanrednog stanja produženi.

U filijali dodaju da će se tokom epidemije pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima na sve pozive i mere vršiti elektronskim putem.