U Bečeju počela podela sredstva za dezinfekciju za domaćinstva

BEČEJ –

Na osnovu odluke Štaba za vanredne situacije opštine Bečej, Javno preduzeće „Vodokanal“ danas je počelo sa besplatnom podelom dezinfekcionog sredstva građanima u svim naseljenim mestima te opštine. Reč je o natrijum-hipohloritu, koji se inače koristi za dezinfekciju vode, a „Vodokanal“ ga za svoje potrebe proizvodi od 2015.

...

U toku današnjeg dana građanima opštine Bečej podeljeno je nekoliko hiljada litara koncentrata natrijum-hipohlorita. Osim za dezinfekciju vode, ovo hemijsko jedinjenje je Svetska zdravstvena organizacija preporučila i za dezinfekciju ruku, radnih površina, podova, zaštitne opreme.

dezinfekcija, sredstvo, za, dezinfekciju, korona, virus, 20

“Količine su ograničene. Mi ćemo se truditi da u saradnji sa opštinskim štabom za vanredne situacije proizvedemo dovoljne količine kako bi svaki građanin Bečeja i naseljenih mesta imao dovoljne količine dezinfekcionog sredstva, koje nije uspeo da nabavi za potrebe svog domaćinstva”, kaže Zoran Grbić, direktor JP “Vodokanal” iz Bečeja.

Dobijeni rastvor građani treba da razblaže sa vodom. Za podove razmera je 1:3, a za ruke 1:6.

Građanima starijim od 65 godina, koji nisu nikako drugačije mogli da se snađu, dezinfekciono sredstvo dostavljali su volonteri opštinskog mobilnog tima.

Podela građanima biće nastavljena i u toku sutrašnjeg dana, kada će radnici preduzeća “Vodokanala”, zbog velike potražnje, deliti unapred razblaženo sredstvo u razmeri 1:3.