Stara Pazova dobila planinarske vodiče

STARA PAZOVA –

Da je planinarenje moguće i u ravnici, i to sremskoj, potvrđuje oko stotanak članova novoformiranog Planinarsko – sportskog društva koji su se pre oko godinu dana okupili. Pored toga, Stara Pazova je dobila i prve planinarske vodiče. Na koji način i kako će planinarski vodiči pomoći članovima jedne od najbrojnijih sportskih organizacija u ovom delu Srema proveravala je naša ekipa.

Tridesetdevetogodišnji Vladimir Beara iz Nove i četrdesetogodišnja Ivana Ivančević iz Stare Pazove prvi su planinarski vodiči u ovom delu Srema koji su se u rad novoformiranog Planinarsko – sportskog društva uključili isključivo zbog ljubavi prema prirodi. Tokom prethodnog perioda, pohađali su dve obuke, a tokom predstojećih akcija stečeno znanje dobijeno od alpinista preneće i na ostale članove pomenute sportske organizacije.

planinarski, vodiči

U jednoj od najbrojnijih sportskih organizacija ističu da će po završetku vanrednog stanja nastaviti sa edukacijom više od 120 članova gde će ih upoznati s osnovama planinarenja.

U prethodnom periodu ova organizacija obeležila je Svetski dan pešačenja, odžana su tri tribine na kojima su govorili najtrofejniji srpski aplinista, prvi Srbin koji je osvojio južni pol i jedan od najeminentijih stručnjaka kada je u pitanju planinarska oprema, i što je najvažnije za nepunih godinu dana održano je preko 20 planinarskih akcija.