Putin: Kažu da će “rat” protiv Covid-19 trajati dugo, ali iz toga ćemo izaći ranije

“Pojedine zemlje kažu da će rat, a tako ga zovu, protiv korona virusa dugo trajati, ali sigurno ćemo izaći iz ove situacije i mnogo ranije”, rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima poslovne zajednice, prenosi Tas s.

vladimir, putin, rusija, ruska, federacija, 6

Putin je tako odgovorio na opažanje jednog od učesnika sastanka da bi kriza mogla da traje dva do tri meseca.

“Ova prognoza uopšte ne izgleda loše”, rekao je Putin uz osmeh.

“Situacija će se promeniti. Sigurno će se popraviti 100 odsto. To zavisi od uspešnosti našeg zajedničkog rada”, rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima poslovne zajednice, prenosi TASS.

Kako je naveo, svi građani koji besplatno koriste sadržaj, nove ideje i ponude poslovne zajednice, sigurno će ostati njihovi klijenti.

Putin je dodao da je ubeđen da će jake mere uvedene radi sprečavanja korona virusa ubrzati borbu protiv virusa.

“Mere su neophodne i privremene. Što su mere jače i efikasnije, biće kraći period restrikcija”, rekao je Putin.

On je rekao da je u sektoru kulture, budući da su zatvorena pozorišta, bioskopi, galerije, veoma teško, ali da se treba ugledati na druge zemlje koje su osnovale posebne fondove za pomoć ovoj delatnosti.

Mišustin: Globalni ekonomski problemi biće prevaziđe

Ruski premijer Mihail Mišustin uveren je da su trenutni problemi u globalnoj ekonomiji zbog koronavirusa privremeni i da će biti prevaziđeni.

“Ubeđen sam da su aktuelni problemi globalne ekonomije, koji su izazvanin koronavirusom, privremeni, i da će biti rešeni. Zato je sada važno da se donose odluke orijentisane na budući razvoj “, rekao je on na današnjoj sednici vlade, prenosi agencija Tass.

Mišustin je u tom kontekstu pozvao na ulaganja u infrastrukturu. Napomenuo je da su sve mere utvrđene u novoj strategiji za sektor transporta do 2035. godine zasnovane na toj logici.

“One imaju za cilj stvaranje temelja za jačanje pozicije Rusije kao jedne od najvecćih svetskih ekonomija i jednog od vodećih tranzitnih centara, kako bi se stvorili povoljni uslovi za bolji život ljudi i podizanje konkurentnosti naših preduzeća “, rekao je ruski premijer.