FSS donira Infektivnoj klinici 250.000 evra, Gaćinović pomaže Trebinje

FSS apeluje na sve aktere koji žive od fudbala i za fudbal da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u borbi za Srbiju protiv korona virusa, objavljeno je na sajtu saveza.

“Klubovi, igrači, treneri, sudije, sponzori, privrednici, fudbalski radnici…i svi oni koji žele i mogu da pomognu, neka pokažu jedinstvo i solidarnost u trenucima kada je Srbiji ono najpotrebnije”, poručuju iz Fudbalskog saveza Srbije.

fss

Kako se navodi u saopštenju, zaposleni u sistemu FSS izdvojili su deo svojih mesečnih primanja, a akciju koja je potekla od najužeg rukovodstva saveza, značajnim sredstvima će pomoći i fudbalski reprezentativci Srbije.

Sredstva mogu da uplate na namenski dinarski humanitarni račun Fudbalskog saveza Srbije 160-406494-78 odnosno namenski devizni humanitarni račun, a instrukcije se nalaze na sajtu FSS.

Kampanja će trajati dok god bude trajalo vanredno stanje, a savez će kontinuirano obaveštavati javnost o visini prikupljenih sredstava.

Gaćinović donirao 10.000 evra Trebinju

Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta i reprezentativac Srbije MIjat Gaćinović donirao je 10.000 evra Trebinju za prevenciju pandemije korona virusa, saopštio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

On je, kako prenose Nezavisne novine, rekao da je Gaćinovićev gest za svako divljenje.

“Želim da mu se zahvalim u ime svih građana Trebinja. Sredstva ćemo iskoristiti za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, kojima je svaka pomoć dobrodošla”, naveo je Ćurić.

Gaćinović je video porukom pozvao sve Trebinjce da poštuje procedure kako bi se što pre pobedila pandemija.

“Pozdrav svim mojim Trebinjcima i ljudima u regionu. Želim ovom prilikom da pozovem sve, pogotovo mlade generacije, da poštuju procedure nadležnih organa i zaštite sve oko sebe. Mnogo je važno da u ovoj borbi budemo složni, da pobedimo i da se što pre vratimo uživanju u lepoti našeg nalepšeg grada. Čuvajte se i čuvajte ljude oko sebe”, rekao je Gaćinović, koji je rođen u Novom Sadu, ali je odrastao u Trebinju odakle je njegov otac Vladimir, bivši fudbaler, a sada trener.