Vlasnici hotela “Nais” nakon Vučićeve objave: Neće biti otpuštanja radnika

Odlučili smo da sačuvamo sve radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad korona virusom. Ovo teško vreme zahteva solidarnost svih nas i mi želimo da pokažemo da ćemo uvek biti uz Srbiju, ističe menadžment “Naisa” u saopštenju dostavljenom FoNetu.

Oni se izvinjavaju Vučiću i svojim zaposlenim, koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta, kao i svima koji svakodnevno ulažu ogromne napore u borbi protiv koronavirusa.

hotel, nais

Vučić je na nalogu na instagramu “buducnostsrbijeav” napisao da da hotel “Nais” na auto-putu Beograd–Niš, koji je u vlasništvu Ivice Tončeva, neće imati podršku države jer je otpustio 60 odsto zaposlenih.

“Kako saznajem, hotel ‘Nais’, u vlasništvu Ivice Tončeva, otpustio je 60 posto radnika. To je njegovo pravo, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije”, objavljeno je na instagramu.

Istovremeno, Vučić je ponovio molbu poslodavcima da čuvaju svoje radnike.

Tončev: Sačuvaćemo sve radnike 

Vlasnik hotela “Nais” Ivica Tončev kažže da će taj hotel, uprkos ekonomskim gubicima koji im predstoje, sve radnike zadržati na platnom spisku dok traje vanredno stanje, nezavisno od njihovog radnog statusa.

U saopštenju dostavljenom medijima, Tončev navodi da su tu odluku doneli nakon reakcije predsednika Srbije, ali i, kako kaže, svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Srbija.

“Odlučili smo da sačuvamo sve svoje radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad korona virusom. Ovo teško vreme zahteva solidarnost svih nas i mi želimo da pokažemo da ćemo uvek biti uz Srbiju. Nastavićemo zajednički borbu protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje je izazvao i pobedićemo”, naveo je Tončev.

On se u saopštenju koje je dostavio medijima u ime vlasnika i menadžmenta hotela “Nais” izvinjava predsedniku Vučiću, ali i radnicima koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta.