U Austriji više od 5.000 inficiranih korona virusom; Broj zaraženih u Rusiji porastao na 495

Broj je posebno porastao u pokrajini Tirol, koje je žarište infekcije, gde je večeras u 20 časova broj inficiranih dostigao 1.330.

koronavirus, covid, 19, austrija

Austrija trenutno radi i na povratku svojih državljana koji su se našli blokirani u inostranstvu.

Do srede će, specijalnim letovima, biti vraćeno 5.000 ljudi.

Broj zaraženih u Rusiji porastao na 495

Broj slučajeva korona virusa u Rusiji porastao je sa 438 na 495 tokom proteklog dana, a 22 pacijenta su se oporavila, saopšteno je danas iz kriznog centra.

“Tokom proteklog dana registrovano je 57 novih slučajeva korona virusa u 14 regiona u Rusiji”, naveli su iz kriznog centra, prenosi TAS S.

Broj slučajeva u Moskvi porastao je za 28 na 290. U protekla 24 sata sa lečenja je otpušteno pet osoba, a ukupno broj onih koji su se oporavili je 22.

Broj novih slučajeva danas je manji nego juče, kada je prijavljen 71 slučaj. Porastao je i broj oporavljenih pacijenata. Dan ranije iz bolnice je otpuštena samo jedna osoba.

Moskva dobija novu bolnicu za obolele od korona virusa

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio je danas da će u prestonici Rusije uskoro biti završena izgradnja nove bolnice za infektivne bolesti, koja će primati obolele od korona virusa.

“Gradnja je započela 12. marta i do danas je okončano oko 40 odsto građevinskih radova”, rekao je Sobjanjin novinarima, prenosi Tas s.

Naveo je da je reč o objektu površine od blizu 80.000 kvadratnih metara, sa 500 kreveta, od kojih će polovina biti za intenzivnu negu i to će, dodao je biti najmodeniijia i najefikasnija bolnica u Moskvi.

“Nadam se da će narednih nedelja biti završeni građevinski radovi”, rekao je Sobjanjin. 

Švajcarska: Testira sve više ljudi

Švajcarska ima skoro 9.000 potvrđenih slučajeva korona virusa i 90 umrlih od te bolesti, saopštila je danas Federalna služba za javno zdravlje, dodajući da je prerano da se govori o smanjenju broja novih slučajeva.

Broj novih slučajeva, koji su se pojavili uoči sastanka vlade o detaljima plana za finansijsku pomoć, porastao je za manje od 1.000 od juče, nešto manje nego poslednjih dana u trenutku kada zemlja testira sve veći broj ljudi, preneo je Rojters.

“Svakako će nam biti potrebno još nekoliko dana da bismo mogli da zaista govorimo o konsolidaciji brojeva ili trendu”, rekao je šef kriznog menadžmenta ministarstva zdravlja Patrik Matis.

“Postoji nada”, dodao je.

Švajcarska je povećala testiranje na oko 8.000 ljudi dnevno, navodi Ministarstvo, dok se od početka krize testiralo oko 80.000 ljudi.

Zdravstveni zvaničnici rekli su da im ovo pruža potpuniju sliku o tome ko je zaražen i odakle.

“Za razliku od drugih zemalja, ovo je prilično mnogo. S tog stanovišta, mislim da otprilike znamo šta se dešava u Švajcarskoj”, rekao je Matis na konferenciji za novinare u Bernu.

“Nijedna zemlja ne zna tačno koliko je zaraženih na njenoj teritoriji”, dodao je.

U Rumuniji 762 zaraženih, 103 među medicinskim osobljem

U Rumuniji su 762 osobe zaražene korona virusom, a osmoro je preminulo, piše Agerpres.

Među zaraženima ima 103 medicinska radnika.

Novozabeleženih slučajeva zaraze korona virusom u Rumuniji je 186. Ove osobe su starosti između četiri i 85 godina.

U Rumuniji je do sada izlečeno 79 ljudi.

Osobe koje su u Rumuniji umrle od posledica korona virusa bolovale su od neke hronične bolesti.

Turska: Broj preminulih od COVID-19 porastao za sedam, na 44

Broj smrtnih slučajeva u Turskoj povećan je danas za sedam, na ukupno 44, izjavio je turski ministar zdravlja Fahretin Koca.

On je rekao da je broj zaraženih u zemlji porastao za 343, na 1.872, preneo je Rojters.

Koca je napisao na Tviteru da su u poslednja 24 časa urađena 3.952 testa, čime je broj ukupno urađenih testova u Turskoj oko 28.000.