Treća žrtva korone u BiH, u Crnoj Gori zaraženo 47 osoba, u Republici Srpskoj 114 pozitvnih

Direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović objasnila je za taj portal da su u Sarajevu potvrđena još dva slučaja korona virusa, a da je jedna osoba već preminula.

Reč je o starijoj ženi koja je, kako navodi portal, prećutala da je bila u kontaktu sa kćerkom koja je bila u Italiji.

podgorica, nemiri,

Ona je preminula u Domu zdravlja Ilidža, a na korona virus je testirana nakon smrti.

Drugi zaraženi je muškarac, a obe osobe su s područja opštine Ilidža.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je pregledano 17 uzoraka, od kojih su dva s Ilidže bila pozitivna.

U BiH je trenutno 166 osoba zaraženo korona virusom.

U Crnoj Gori zaraženo 47 osoba

U Crnoj Gori je potvrđeno još 18 slučaja korona virusa, čime je ukupan broj obolelih povećan na 47, saopštio je danas Institut za javno zdravlje (IJZ).

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori su 5.972 osobe.

U Republici Srpskoj 11 novih slučajeva korone, ukupno 114

U Republici Srpskoj (RS) registrovano je 11 novih slučajeva obolelih od korona virusa, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Time je ukupan broj zaraženih u RS povećan na 114, prenosi RTRS.

U Republici Srpskoj počinje masovno testiranje na koronu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić izjavio je da sledeće sedmice stiže dodatnih 25.000 testova na korona virus i da je RS odlučila da počne masovno testiranje.

“Već od sutra svi pozitivni na korona virus sa slabijim siptomima u Banjaluci biće prebačeni u Studentski centar”, rekao je Šeranić, prenosi RTRS.

On je naveo i da će i svi ukućani obolelih sa slabijih simptomima biti testirani i da će, ako budu negativni, ostati kod kuće, a da će, u suprotnom, i oni ići u Studentski centar.

U Hrvatskoj 383 slučaja korona virusa

U Hrvatskoj je od jutros prijavljen 21 novi slučaj korona virusa, tako da je ukupan broj obolelih 382.

“Izvršeno je više od 3.100 testova, a otpustili smo i 14 bolesnika”, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš na pres konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite, prenosi Jutarnji list.

Naglašeno je da je potreban balans s poslodavcima, kako bi od kuće radili svi koji mogu, ali da ekonomski tokovi ne smeju stati.

S.Makedonija: Novih 12 slučajeva, 148 zaraženih

Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije saopštilo je da je u poslednja 24 sata registrovano 12 novih slučajeva zaraženih korona virusom, od kojih je sedam u Skoplju i pet u Kumanovu.

Danas do 12 sati ukupan broj zaraženih u Severnoj Makedoniji je 148. Jedna osoba do sada je izlečena, a dve su umrle, prenosi MIA.

Oboleli od virusa COVID-19 registrovani su u Skoplju 88, Debru 40 (jedan pacijent je preminuo), Kumanovu osam (jedan preminuo), Štipu sedam, Kavadarcima dva, Ohridu dva i Gostivaru jedan.

Druga žrtva korona virusa u BiH

Drugi smrti slučaj od korona virusa zabeležen je danas u BiH, a reč je o 53-trogodišnjem muškarcu iz Konjica.

On je bio zaposlen kao vozač direktora kompanije Igman iz Konjica, a kao i njegovom šefu bio mu je potvrđen korona virus, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz Kriznog štaba su saopštili da je preminuli imao obostranu upalu pluća, a u Univerzitetski klinički centar Mostar je primljen u subotu.

Preminuli muškarac je, kako se navodi, imao određene hronične bolesti.

Zaraza koronavirusom u Konjicu počela je nakon svečanosti organizovane 11. marta, kojom je obeležena 70. godišnjica kompanije.

Slovenija: 480 zaraženih korona virusom

Broj slučajeva korona virusa u Sloveniji povećao se za 38 i sada je 480 osoba zaraženo, saopštio je Nacionalni zavod za javno zdravlje.

Većina zaraženih je starosti između 25 i 34 godine, a hospitalizovano je 65 osoba, od kojih je 10 na intenzivnoj nezi, prenosi agencija STA.

U Sloveniji je danas zabeležen četvrti smrtni slučaj u vezi sa korona virusom, pošto je umrla starija žena u staračkom domu, koja je imala više hroničnih oboljenja.