Kanada: Hvalili se što su pokupovali sve zalihe mesa, sada im prete smrću

Dan Marcotte i njegova devojka snimljeni su prošlog vikenda kako su prepunili kolica kobasicama, šunkom i ostalim mesnim prerađevinama, prenosi New york Daily mail.

italija, koronavirus, prodavnice, prazna, prodavnica

Video prikazuje par sa dvoje kolica prepunih mesa u trenutku kada su milioni ljudi preplavili prodavnice kako bi kupili osnovne stvari i pripremili se za pandemiju koronavirusa.

Marcotte i njegova devojka “trčali su ispred svih i otimali im i svaki poslednji komad. Uz sve hvalili su svima zalihama i time da nisu ostavljali ‘nikome ništa’.

Vlasnica radnje ih je optužila za stvaranje panike usred izbijanja koronavirusa, a nakon tog iskustva su uveli ograničenje na kupovinu proizvoda.

“Svi sad znaju ko sam, dobijam pretnje smrću, ne javljam se na telefon, izgubiću i posao. Moja sopstvena majka me se stidi”, rekao je Marcotte za Vancouver Is Avesome.

Marcotte je rekao da je zbog toga donirao 1. 000 dola banki hrane Lake Country. Takvu kupovinu nazvao je ‘greškom’ jer ga je uhvatila anksioznost zbog pojave koronavirusa. Par dodaje, da je istu kupovinu obavio pre samo mesec dana niko ne bi obratio pažnju na njih.

Marcotte kaže da su preplašeni, bez obzira sto je video uklonjen sa Fejsbuka.

New york daily mail podseća da su rafovi upravo zbog “te vrste anksioznosti” ispražnjeni u brojnim prodavnicama širom zemlje, a da su Amerikanci viđeni kako zbog toaleta papira idu čak u Meksiko.