Čačak: Zbog komplikacija tri pacijenta prebačena u Beograd i Kragujevac

Na dečije odeljenje prethodne noći primljena je sedmogodišnja devojčica, koja ima znake respiratorne infekcije i biće testirana na virus korona, rekao je direktor Opšte bolnice Čačak Miroslav Sretenović.

koronavirus, maske

Prema njegovim rečima, u toku prethodna 24 sata došlo je do usložnjavanja situacije sa respiratorno obolelim u Opštoj bolnici Čačak.

„Kod tri pacijenta došlo je do komplikacija, jedan je prevezen na Infektivnu kliniku u Beograd, a dva u Kragujevac”, naveo je Stefanović.

Šef Štaba za vanredne situacije Čačka, doktor Mihailo Luković, kazao je da trojica pacijenata koji su u teškom stanju imaju oko 50 godina i da su iz Lučana, Ivanjice i Čačka.

„Situacija je takva da moramo ozbiljno da nastavimo sa predloženim merama. U Domu zdravlja je tokom jučerašnjeg dana bilo 15 pregleda, šestoro je poslato u Beograd“, naveo je Luković i dodao da će se broj testiranih u narednih 48 sati znatno pojačati.

Prema njegovim rečima, broj obolelih je znatno veći od registrovanih, a Policijska uprava stavila je u samoizolaciju oko 1.000 građana na teritoriji Moravičkog okruga.