Za desetak dana ekonomski program, za prevazilaženje krize biće izdvojeno od 2,5 do 4,5 milijarde dinara

Biće izdvojeno od 2,5 do 4,5 milijarde, pre svega za jačanje privatnog sektora, turizma, usluga, preduzetništva, poljoprivrede, odnosno svih grana privrede koje su najviše pretrpele.

vucic88383

“Pripremamo ozbiljan paket ekonomskih mera, spremićemo značajan i ozbiljan novac”, najavio je Vučić i dodao da će on biti pre svega usmeren za jačanje privatnog sektora.

Rekao je i da će podršku imati oni koji ne budu otpuštali ljude dok traje krizni period i da samo oni na to mogu da računaju.

Upozorio je i da država neće plaćati onima koji svoju dosadašnju nelikvidnost žele da pokriju ovom situacijom i već “podižu viku posle 16 dana”.

Naveo je da Nemci računaju da će imati negativnu stopu rasta od minus 5, a da Srbija računa da najniže bude minus 2 za Srbiju i da ostanemo u prve tri zemlje u Evropi.

Veruje da će i ove godine Srbija imati BDP među prve tri zemlje u Evropi, ali kaže da će posledica zbog korona virusa nesumljivo biti, te da samo želi da se osete u najmanjoj mogućoj meri.

Srbija neće obećavati milijarde kao što to čine neki drugi, ali će imati ozbiljan plan za pomoć privatnom sektoru, podvukao je.

On je istovremeno zahvalio brojnim firmama malim i velikim koje su izdvojile sredstva za pomoć.

Naveo je malu firmu Maksimu iz Lučana sa 3 miliona, do velikih kao što su Alko grupa, Kostić, Šaranović, Šarančicć, Delta, Milkšped, Atlantik grupa…