Većina radnika Ziđina posle samoizolacija vratila se poslu

“Većini kolega koji su se vratili iz Kine, već je isteklo vreme izolacije, oni su dobrog zdravstvenog stanja i već su se vratili na svoja radna mesta. Oni koji su se nedavno vratili iz Kine, još uvek su u izolaciji, njihovo stanje se prati i svi se dobro osećaju”, navodi se u obaveštenju.

zelezara,, celik

Podsećaju da su pre uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zahtevali od svojih zaposlenih koji su se vraćali iz inostranstva, da moraju da se prijave i sprovedu kućnu izolaciju te da do sada nisu imali problematične slučajeve.

Navode da su iz Kine poručili velike količine sredstava koja služe za borbu protiv epidemije virusa korona, te da su zaposlenima podeljene zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, antibakterijske vlažne maramice i druga sredstva.

“Istovremeno sa radom u borbi za zaštitu zdravlja i sigurnosti, racionalno vodimo proizvodnju kako bismo očuvali i garantovali zaposlenost naših radnika. Sa ciljem da efikasno zaštitimo interese zaposlenih uz održavanje normalnog poslovanja kompanije, u skladu sa srpskim zakonima, donete su odredbe o isplati zarada u vreme trajanja mera za sprečavanje i kontrolu širenja epidemije”, navodi se u obaveštenju.

“Ziđin Bor” zapošljava oko 5.500 radnika.