Teretni saobraćaj odvija se bez većih problema

BEOGRAD –

Teretni saobraćaj na teritoriji Srbije u vreme vanrednog stanja i ograničenog kretanja zbog korona virusa funkcioniše bez većih problema, a od 15. marta zaključno sa 22. martom u našu zemlju je ušlo 20,8 hiljada kamiona, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

“Od 20.802 kamiona koji su ušli u Srbiju, 9.529 kamiona za snabdevanje naše zemlje, a 11.273 kamiona je bilo u tranzitu”, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

granica, carina, vatin, kamioni, teretnjaci, saobracaj, 2

Navela je da je samo u nedelju u Srbiju ušlo 2.119 kamiona, od čega je 952 za našu zemlju a 1.167 je nastavilo put dalje, kroz tranzit.

Vozači kamiona su izuzeti iz mera zabrane kretanja i prolaze kroz sve kontrolne mere, a domaći vozači dolaze do mesta odredišta i potom se javljaju sanitarnim inspektorima, te bivaju u izolaciji do sledećeg putovanja, navodi se u saopštenju i dodaje da kamioni u tranzitu Srbiju moraju da napuste u roku od 12 sati od ulaska u zemlju.

U saopštenju je navedeno da je ministarka Mihajlović u stalnoj komunikaciji sa resornim ministarstvima iz zemalja u okruženju i šire, kako bi se transport i snabdevanje građana odvijali bez problema.