Mihajlovićeva: Šaljemo avione da vratimo naše državljane u Srbiju

BEOGRAD –

“Vlada Srbije zajedno sa predsednikom čini sve da pomogne našim građanima koji su se našli na drugim aerodromima i u državama. Nije jednostavno i lako, radi se na tome 24 sata, ali polako uspevamo da ih vratimo u zemlju. Tako smo za naše ljude koji su sa raznih letova došli do Havane, recimo, uredili da dođu do Moskve, gde smo poslali avion Er Srbije po njih. To nije jedini let, ima ih još, brinemo o našim građanima na teritoriji svih zemalja “, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrutkure  Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je podsetila da su aerodromi u Srbiji zatvoreni za međunarodni putnički saobraćaj, ali da funkcionišu za kargo i humanitarne letove. Upitana da prokomentariše stanje u oblasti transporta, Mihajlovićeva je istakla da je od 13. marta u Srbiju ušlo preko 20 hiljada teretnjaka, od čega je jedna polovina za naše potrebe, a druga u tranzitu.

zorana, mihajlovic

“Transport je vitalni deo svakog društva, on se nesmetano odvija, sve što nam je neophodno dolazi u Srbiju svaki dan, jer je sanbdevanje naših građana i građanki najvažnije. Vodni teretni saobraćaj se, takođe, odvija i to je značajno, ne samo zbog tranzita, već za potrebe naše zemlje”, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade još jednom je apelovala na sve građane i građanke da poštuju preporuke Minsitarstva zdravlja i struke i ostanu kod svojih kuća.

“Najvažnije je da slušamo i poštujemo sve preporuke Ministarstva zdravlja i lekara, kao i odluke Vlade, jer to je za naše dobro, za dobro naših porodica i svih građana i građanki – da ostanemo kod kuće i sačuvamo svaki život”, zaključila je ona.