Martovska penzija biće isplaćena odjednom, 10. aprila, uz pomoć od 4.000 dinara

“Martovsku penziju nećemo isplaćivati u dva dela, 10. i 25. u mesecu, već odjednom. I to 10. aprila. U onom bližem datumu, zajedno sa 4.000 dodatne jednokratne pomoći”, rekao je Vučić na pres konferenciji.

plate, placanje, isplata, penzije, uplata, uplacivanje, kredit, krediti, stipendije, stipendija, dinari, subvencije, novac, jpg, 660x330

Država je u mogućnosti to da učini zahvaljujući dobrom radu, istakao je predsednik.

“Nemamo problema sa likvidnošću i ovim šaljemo jasnu poruku da ćemo ozbiljan program da pravimo”, rekao je Vučić.

On je istakao i da plate neće biti smanjivane, jer Srbija ima novac i nema problema sa likvidnošću.

Vučić je istakao i da je Srbija odlučivati u narednim danima o daljim merama, da se do sada gledalo kako da se ublaži tragedija, a da se sada kreće u kontranapad.

Voleo bih da je manje penzionera izašlo u nedelju

Vučić je rekao da se nije nadao da će penzioneri stariji od 65 godina u nedelju ujutru u kupovinu izaći u meri u kojoj je to zabeleženo i još jednom ih upozorio da im svaki izlazak na ulicu ugrožava život.

“Nadao sam se da će manje penzionera izaći, zato smo i rekli da će prodavnice biti otvorene od četiri ujutru. A, samo u Beogradu ih je izašlo oko 45.000-50.000. Voleo bih da sam video manji broj”, rekao je Vučić.

On je dodao da će odluka o tome da stariji mogu u nabavku nedeljom od četiri do sedam ujutru, ako kineski lekari ne kažu drugačije.

“Ali, neka imaju u vidu da im svaki izlazak na ulicu ugrožava život”, rekao je Vučić.