Hasanagić: Pamet u glavu, mi “omladina” da ne izlazimo

“Neverovatno je, ali realno da je jedan virus saterao u kuće ceo svet. Potrebno je ostati pribran, ne paničiti, biti odgovoran i disciplinovan, nikako ne izlaziti bez preke potrebe, a mi “omladina” uopšte. Sad je potrebno pokazati socijalnu solidarnost i ne shvatati olako opasnost pandemije. Svako može da bude na udaru, iako ljudi razmišljaju da to njima ne može da se desi”, rekao je Hasanagić, koji će uskoro napuniti 79 godina, za sajt crno-belih.

fudbal, lopta, teren, sport

Član čuvene generacije Partizana iz 1966. godine dodao je da je on situaciju shvatio krajnje ozbiljno, da je kod kuće i da ne prima posete.

“Kad je lepo vreme sa suprugom izađem u baštu, gledam televiziju, pratim vesti i medije. Sad je idealan momenat za sve društvene igre, dobre knjige, a moderne tehnologije pomažu da se preko telefona ispričam sa decom i unučićima. Proći će i ovo, treba biti strpljiv, kao sto izreka i kaze “strpljiv-spašen”. Ko izlazi nek stavi masku i sve neophodno. Što se tiče fudbala i fudbalera, ni oni nisu pošteđeni. Ovaj virus ne bira ni profesiju, ni naciju. Pamet u glavu i ovo će proći, samo što je poenta da prođe sa što manje ljudskih žrtava, a o posledicama ekonomskim i drugim o tom potom”, istakao je Hasanagić.