Glumica Narodnog pozorišta u Subotici šije i poklanja maske

Glumci Narodnog pozorišta u Subotici su takođe na prinudnom odmoru. Nema predstava, a ne održavaju se ni probe. Timea Filep želi da ovo vreme provede korisno i da u isto vreme ispuni svoju dugogodišnju želju.

“Dugo želim već da šijem i mašina za šivenje mi stoji u stanu već dosta dugo i tako sam odlučila da će ovo sada postati moj hobi”, kaže Timea.

maske

Za samo nekoliko dana od nje su preko Fejsbuka naručili više stotina maski. Tu količinu više nije mogla sama da napravi, pa se obratila svojim prijateljicama.

“Svaka će od svoje kuće, da ne bi bili u istoj prostoriji. Jedna će da kroji, druga će da stavlja gumu u makse, treća će da bude menadžer, a ja ću da šijem”, objašnjava Timea.

Da bi napravila maske, kaže, potreban joj je materijal.

“Ko može i ima kod kuće materijala koji mu nije potreban i koji je odgovarajući za ovo, a to je većinom materijal za posteljinu, mogu slobodno da me kontaktiraju i da poklone taj materijal”, kaže Timea.

Maske su od nje do sada naručili iz čitave Vojvodine, i to ne samo obični građani već i zdravstveni radnici, zaposleni u prodavnicama i u restoranima.