Državljani Srbije zatočeni na austrijsko-mađarskoj granici

BEČ –

Na austrijsko-mađarskom prelazu Nikelsdorf nalazi se jedna grupa ljudi iz Srbije, koja je posle trenutka proglašenja zabrane ulaska u Srbiju, krenula na put na sopstvenu odgovornost. Kako je Tanjugu potvrđeno u Beču trenutno se tamo nalazi 11 putničkih vozila i tri kombija sa srpskim državljanima.

Portparol policije pokrajine Burgenland potpukovnik Helmut Marban rekao je Tanjugu da se oko 30 do 40 državljana Srbije nalazi na parkingu na graničnom prelazu

“Oni su dobro. Policija i Crveni krst brinu o njima. Snabdevamo ih i brinemo da nemaju zdravstvenih problema”, objasnio je on. Istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije radi na pronalaženju rešenja. On dodaje da su oni došli na prelaz nakon što je Srbija zatvorila u potpunosti svoje granice, a i Mađarska.
Diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije u Austriji informisalo je Ministarstvo inostranih poslova o našim državljanima na tom prelazu.

austrija, granica,,

Inače Konzulat pravi spisak građana koji žele da se vrate u Srbiju, a radi se samo o studentima, kojih nema mnogo koji se prijavljuju za ovu mogućnost.