Dodik: Hvala Srbiji na spremnosti da pomogne Republici Srpskoj i BiH

“Zahvalan sam predsedniku Vučiću, sa kojim sam danas imao priliku da razgovaram o raznim modalitetima saradnje i pomoći, koja je potrebna RS i BiH, kako bi se suočila i sanirala probleme u vezi sa virusom korona”, rekao je Dodik.

aleksandar, vucic,, milorad, dodik1

On je istakao da Srbija, odnosno predsednik Vučicih, razume probleme koje postoje u RS i BiH.

“Srbija je spremna da pomogne i RS i Federaciji BiH u pogledu isporuke određenih količina pšenice, kukuruza, soje, što je neophodno za prehranu stanovništva, kao i da se za fabriku “Bimal” u Brčkom obezbedi količina potrebnnih repromaterijala, kako bi se obezbedila stabilna proizvodnja ulja u narednih nekoliko meseci”, rekao je Dodik.

On je istakao da zahvaljući Srbiji i predsedniku neće biti problema u vezi sa životno važnom robom, kao što je brašno, ulje, šećer…, ali i u vezi sa stočnom hranom.

Dodik je preneo da je sa Vučićem razgovarao i o tome na koji način bi mogli da se obezbede određeni lekovi i potrebni materijali za saniranje virusa korona.

“Srbija, naravno, ima svoje izazove i probleme, ali verujem, i obećano je, da će se sagledati mogućnosti, da ćemo narednih nekoliko dana biti obavešteni o tim količinama i šta je moguće da se da, vezano za lekove i medicinski materijal”, rekao je Dodik.

On je istakao da je zahvalan predsedniku Vučiću, što, i pored problema koji su i u Srbiji vidljivi kao i svuda u svetu, ima pažnju i osećaj za RS i čitavu BiH.

Dodik je dodao da je obavešten da je u Beograd stigao i zahtev za pomoć iz Goražda, za isporuku određene medicinske opreme.

On je rekao da se sa tim, naravno saglasio i da veruje da će zahtev biti uslišen, ali i naveo da bi takve zahteve trebalo centralizovati preko vlasti RS i Federacije.

“To smo se dogovorili i na taj način ćemo se kretati u budućnosti”, rekao je Dodik.