Član MOK: Olimpijske igre se odlažu za 2021. godinu

Paund za USA Today izjavio da Igre, koje su planirane za drugu polovinu jula i početak avgusta, sigurno neće biti ove godine.

oi, olimpijske, igre, odlaganje, pomeranje, korona, virus, kovid, 19, covid, 19, japan, tokio, 16

“Na osnovu svih informacija koje trenutno poseduje MOK, gotovo da je odlučeno da se Igre odlože. Detalji koji slede još uvek nisu definisani, ali Igre neće početi 24. jula, koliko ja znam. Sve detalje ćemo saznavati u fazama. Odložićemo Igre i počećemo polako da se nosimo sa svim posledicama tog pomeranja, koje će biti velike“, rekao je Paund za USA Today.

Mori: Razmotrićemo odlaganje, ali ne i otkazivanje OI

Među mnogim scenarijima koje organizatori Olimpijskih igara planiraju je i odlaganje Olimpijskih igrara, izjavio je danas šef Organizacionog komiteta Joširo Mori, ali je naglasio da Olimpijske igre neće biti otkazane.

Mori je na konferenciji za novinare rekao da će tim ljudi iz Međunarodnog olimpijskog komiteta i organizatori iz Tokija razgovarati o tome kako da se igre održe, prenosi Rojters.

Kanada je objavila da neće slati sportiste u Tokio, a potom su joj se pridružile Australija i Poljska i zatražile odlaganje OI.