Druga žrtva u Sloveniji, 31 novozaraženih u Republici Srpskoj

Slovenački ministar zdravlja Tomaž Gantar izjavio je večeras da je od novog koronavirusa preminula još jedna osoba, čime je broj žrtava porastao na dva.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Getty Images/Emanuele Cremaschi

Ilustracija: Getty Images/Emanuele Cremaschi

Prema rečima Gantara, radi se o starijoj ženi iz staračkog doma u Metlici koja je imala nekoliko hroničnih bolesti, prenosi STA.

Oba preminula pacijenta bila su starosti oko 90 godina.

“Teško je u ovom trenutku reći da je iko preminuo, jer je zaražen novim koronavirusom. Obe osobe su bile starosti oko 90 godina i imale su i propratne bolesti”, rekao je Gantar.

U Sloveniji je do sada potvrđeno 414 slučajeva oboljevanja od koronavirusa, od kojih je 55 u bolnicama, odnosno 10 njih je na intenzivnoj nezi.

31 novi slučaj u RS, ukupno 90

U Republici Srpskoj registrovan je 31 novi slučaj koronavirusa, čime je broj zaraženih povećan na 90, izjavio je večeras ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

On je na konferenciji za novinare rekao da su u Banjaluci registrovana ukupno 64 slučaja, Čelincu tri, Latašima šest, Srpscu jedan, Prnjavoru dva, Ribniku jedan, Modriči i Kozarskoj Dubici po dva, Prijedoru jedan, Bijeljini tri, Gradišci i Derventi po jedno i Kneževu troje, prenosi RTRS.

“Imamo tri putnika koji su došli iz inostranstva, 12 osoba je bilo u kontaktima sa zaraženima, a ostalo još utvrđujemo”, rekao je Šeranić.

Ministar je rekao i da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 13.763 lica i podsetio da je jedan lekar sa Urgentnog kliničkog centra Srpske pozitivana na virus.

Prema njegovim rečima, sva lica koja prekrše mere izolacije biće stavljena u karantin i da mere i visok stepen higijene moraju da se održavaju.